zondag 2 juni 2019

Bertha Bormans 1898-2004, de 106-jarige van Wakken



Bidprentje Bertha Bormans
Collectie Leondyme
Bormans Bertha, werd in het kroostrijk cafégezin van Jules Bormans en Sidonie Dekeukeleire als achtste kind in een rij van negen op 10 oktober 1898 in Olsene geboren link. Al vlug leerde zij de kunst van het vullen der bierglazen.

Bertha, gevierd als honderdjarige
Het Volk, 12 oktober 1998
Na haar huwelijk met-de in een stoffenfabriek werkende meestergast-Omer Lefévre (1889-1971) verhuisde zij naar Zulte, waar dochter Maria geboren werd.

Bertha, had een voorliefde en van het huishouden. Samen met haar man Omer werden er heel wat groepsreizen gemaakt, richting Spanje, Frankrijk, Zwitserland...

Bertha, bleef er nadat zij weduwe geworden was nog wonen tot aan haar tachtigste jaar en nam dan haar intrek in het Rust-en Verzorgingstehuis "Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes" in Wakken.

Bidprentje Bertha Bormans
Collectie Leondyme
Daar werd ze tot zes keer toe als eeuweling gevierd. Burgemeester Georges Peirs van de naburige Oost-Vlaamse buurgemeente Zulte kwam met enkele collega's van het schepencollege haar feliciteren.

Bertha, overleed er in het R.V.T. van Wakken op 25 oktober 2004. Zij, werd 106 jaar, 2 weken en 1 dag oud.



Raadpleegbare bronnen:

Referentie vermeld onder het artikel


Informatie en eventuele aanvullingen over honderdjarigen vanuit gans België is steeds welkom. Mailen kan naar: noel.de.mey@telenet.be



Geen opmerkingen: