dinsdag 22 oktober 2019

Gerard Jenny 1899-2005, de 106-jarige van Assebroek



Gerard Jenny, werd als jongste van drie kinderen in het gezin van Auguste Gérard en Pauline Vanlerberghe op 23 juni 1899 in Menen geboren. Haar ouders hadden er internationale verhuisfirma. Als kind zag Jenny, hoe de ouderlijke woning met alle inhoud tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers werd opgeëist. Tot overmaat van ramp sneuvelde haar broer Valère op de allerlaatste dag van de oorlog en haar vader in 1919. Jenny vluchtte met haar zus Jeanne en moeder naar Machelen.

Brugsch Handelsblad
juni 2004
Daar leerde zij er haar toekomstige echtgenoot Augustin Van Campenhout kennen, die een opsteller-boekhouder was bij de krant "La Dernière Heure". Een huwelijk volgde in 1920 en bleven als echtpaar kinderloos. Wanneer in 1973 haar man overleed, verhuisde Jenny naar Vilvoorde, waar zij tot aan haar 98ste jaar zou blijven wonen.

Jenny, nam daarna achtereenvolgens haar intrek in het rusthuis van Wemmel, in de seniorie "Westerhouwe" in Bredene, waar haar zij haar eerste eeuwfeest vierde en tenslotte in het rusthuis "Adagio" van Aalter, waar zij haar 104de verjaardag met de nodige luister gevierd werd.

Hoewel dit alles, voelde Jenny er niet volledig op haar gemak. Pas wanneer zij in 2005, haar intrek nam in residentie "Berkenhof" van Assebroek, liet ze weten, er daar nog enkele jaartjes te willen verblijven.

Haar stille wens werd niet aanhoort. Jenny, overleed er nog datzelfde jaar in haar geliefde residentie van Assebroek op 7 november 2005.  Zij, werd 106 jaar, 4 maanden en 2 weken oud. Zij, was destijds na Maria Verkeyn (1896-2005), de tweede oudste van de provincie West-Vlaanderen


Bronnen:

Brugsch Handelsblad, juni 2004 en 18 december 2005


Informatie en eventuele aanvullingen over honderdjarigen vanuit gans België is steeds welkom. Mailen kan naar: noel.de.mey@telenet.be

Geen opmerkingen: