dinsdag 19 mei 2015

Zulma Clarysse 1906-2006, de honderdjarige van Balen

Zulma Clarysse wordt n.a.v. haar honderdsteverjaardag door de Balense burgemeester Johan Leysen gefeliciteerd  en tekent er het Guldenboek
Zulma Clarysse wordt n.a.v. haar
honderdsteverjaardag door de Balense
burgemeester Johan Leysen gefeliciteerd
en tekent er het Guldenboek
Zulma Clarysse, werd op 1 maart 1906 te Vrasene geboren. Op 3 juni 1927 stapte zij in het huwelijksbootje met de uit Mol afkomstige Jozef Dierckx en vestigden zich er daar. Niet lang daarna weken zij uit naar Frankrijk, maar bleven in Mol gedomicilieerd.
Krantenartikel van 24-03-2006

Zulma ging er aan de slag als kokkin voor het werkvolk. Hun zoon Philibert werd in Frankrijk geboren en hun dochter Maria in Mol.

In 1965 werd zij weduwe en bleef eerst in Ezaart en Gompel wonen tot eind februari 1996. Daarna verhuisde zij naar het Woon-en Zorgcentrum "Nethehof" van Balen. Daar vierde zij op 1 maart 2006 haar honderdste verjaardag.
Herinneringskaart n.a.v. het
overlijden van Zulma Clarysse

De Balense burgemeester
Johan Leysen, kwam in naam van het gemeentebestuur en de bevolking zijn felicitaties overmaken. Tevens overhandigde hij ook een geschenk van het koningspaar.
Bidprentje

Lang heeft Zulma niet kunnen genieten van haar feestvreugde, want zij overleed nog dezelfde maand op 21 maart 2006 en werd 100 jaar, 2 weken en 6 dagen oud.


Rouwbrief














Bronnen: Krantenartikel zonder referentie en van 24-03-2006
Rouwbrief, herdenkingskaart en bidprentje, verzameling Leondyme

Mailen kan steeds naar: noel.de.mey@telenet.be

Homepage



Geen opmerkingen: