donderdag 23 mei 2019

Marie Van Mieghem 1897-2003, de 106-jarige van Sint-Lievens-Houtem

Marie Van Mieghem
Collectie Leondyme
Van Mieghem Marie, werd als oudste meisje van vijf dochters in een gezin van tien kinderen op 25 mei 1897 te Ottergem geboren link.

Krantenartikel met referenties
(WDG-foto: Willy D'Hoe)
Tijd om haar te verwennen was er niet, want kort na de eeuwwisseling was het reeds druk op het kleine boerderijtje van haar ouders. Een school in Ottergem bestond toen nog niet en men leerde er lezen en schrijven in een woonkamer van een juffrouw.

Zij, trad in het huwelijk met Franciscus Philomenus Rydant en kregen twee kinderen: een zoon Frans en een dochter Hilda. Marie werd weduwe in 1949.

Marie, bleef lange tijd arbeid verrichten bij de boeren in de witloofteelt. Bovendien was Marieke nog tot aan haar 75ste jaar als huishoudster werkzaam bij pastoor Druwé te Ottergem en heeft 14 pastoors zien gaan en komen in Ottergem.

Krantenartikel met
referentie (HLS)
Op 103-jarige leeftijd deelde zij nog mee in de vreugde van het gouden huwelijksjubileum van haar dochter Hilda en schoonzoon Roger.

Marie, die zelfstandig verder bleef wonen tot na haar honderdste verjaardag in 1997, overleed er in het Rust-en Verzorgingstehuis "Ter Kimme" te Sint-Lievens-Houtem op 3 november 2003. Zij, werd 106 jaar, 5 maanden, 1 week en 2 dagen oud.
Bidprentje Marie Van Mieghem
Collectie Leondyme
Raadpleegbare bronnen:

Het Volk, mei 1997
De Beiaard, 23 mei 1997
De Streekkrant, 16 juni 1999


Informatie en eventuele aanvullingen over honderdjarigen vanuit gans België is steeds welkom. Mailen kan naar: noel.de.mey@telenet.be

Geen opmerkingen: