zondag 26 mei 2019

Julie Grosseels 1898-2003, de 105-jarige van Runkelen



Grosseels Julie-collectie Leondyme
Grosseels Julie, werd als dochter van Medardus Grosseels en Maria Hinnisdaels op 28 september 1898 in Duras geboren. Op 18 oktober 1930 trad zij in het huwelijk met Joannes Leonardus Swartenbroeckx (1887-1952) link. Uit hun huwelijk werden twee zonen, Laurent en Henri, en twee dochters Fernanda en Hilda geboren.

Krantenartikel met referentie L.E
Foto: L.E.
In 1935 wed Julia zwaar ziek en werd het verbod opgelegd om geen eieren en vlees meer te eten. Er werd namelijk gevreesd, dat een nier weggenomen zou moeten worden. Maar door te stoppen van het eten van vlees en eieren bleven de problemen uit.

Krantenartikel
met referentie (ELS)
Toen Julie in 1952 weduwe geworden, bleef haar zoon Henri bij haar inwonen. Wat hij bleef doen, want naar een bejaardentehuis trekken weigerde ze.

Wanneer Julie de eeuwcirkel binnentrad, werd zij door de gemeente natuurlijk gevierd, maar eigenlijk hoefde dit niet voor haar. Julie, hield namelijk van een stil leven, het opvoeden van haar vier kinderen en haar huishouden.

Bidprentje-collectie Leondyme

Julie, die haar buurtomgeving nooit verliet en een fervente voetbalsupporter was van STVV (Sint-Truiden), overleed er te Runkelen op 5 oktober 2003. Zij werd 105 jaar en 1 week oud.









Raadpleegbare bronnen:

Referenties vermeld onder de krantenartikels

Informatie en eventuele aanvullingen over honderdjarigen vanuit gans België is steeds welkom. Mailen kan naar: noel.de.mey@telenet.be

Geen opmerkingen: