Pagina's

vrijdag 23 maart 2018

De honderdjarige Arthur Deceuninck 1889-1993 van Bovekerke

De 103-jarige Arthur Deceuninck en voormalig schepen van Bovekerke overleden
103-jarige Arthur Deceuninck
overleden
Arthur Deceuninck,  werd als zesde kind in een landbouwersgezin van negen kinderen op 22 december 1889 in Bovekerke geboren. In 1921 trad hij in het huwelijk met Julia Stael, die hem vijf dochters schonk, waarvan er drie ongehuwd bleven. Beroepshalve was Arthur aardappel-veevoeders- en graanhandelaar. Bovendien was hij een fervent duivenliefhebber.

Ook was één der eersten in zijn gemeente, die in 1929 een auto had. Zijn bereidwilligheid was alom gekend voor zijn medemens. Helpen waar het kon. Vervolgens was het een actieve man. In 1965 werd Arthur weduwnaar, maar kon hij rekenen op de beste omringende zorgen van zijn thuisgebleven dochters.

Als voormalig schepen van Bovekerke, vervulde hij verder als lid van de Kerkraad zijn nodige bijdrage. Ook als gewezen secretaris van de BGJG kon men steevast op hem rekenen. Bij de plaatselijke St.-Cecilia fanfare en bij de Bond der gepensioneerden werd hij er erelid.

Bidprentje Arthur Deceuninck 1889-1993
Hoewel Arthur hardhorig was, bleek zijn geheugen fenomenaal te zijn als het om datums ging. Verdere klachten had hij niet en kon bij gelegenheid verder genieten van een glaasje wijn.

Arthur, die een familieman was, overleed er in zijn geboortedorp op 24 juni 1993 en werd 103 jaar, 6 maanden en 2 dagen oud. De uitvaartplechtigheid vond in de Sint-Gertrudiskerk plaats.Bronteksten: krantartikel zonder referentie


Informatie over honderdjarigen vanuit gans België is steeds welkom. Mailen kan naar: noel.de.mey@telenet.be

Geen opmerkingen: