Pagina's

vrijdag 5 juni 2015

De honderdjarige Celine Peeters 1895-1996

Celine Peeters 1895-1996 vierde in haar woning haar 101ste verjaardag
Celine Peeters
101 jaar oud
Celine Peeters, werd in een gezin van negen kinderen op 26 januari 1895 in Boom geboren. Van jongs af aan moest zij reeds uit werken bij diverse steenbakkers die destijds de Rupelstreek bevolkten. Gedurende de wintermaanden ging de nog jonge Celine, dan nog bij diezelfde steenbakkersgezinnen als poetsmeid aan de slag.

Rouwbrief Celine peeters
Uit haar huwelijk met Karel De Mondt, werd een zoon Frans en een dochter Jeanne geboren. In 1977, overleed haar man op 87-jarige leeftijd, werd Celine weduwe en bleef zij alleen verder wonen.

Toen Celine haar 101ste verjaardag vierde, kwam Burgemeester Patrick Marnef met zijn Schepenen De Saeger, Van Dyck, Leens en Ceulemans op bezoek, waar zowel haar zoon, dochter en schoonzoon onder hetzelfde dak woonachtig waren.

Celine, overleed er op 10 februari 1996 in het algemeen ziekenhuis "Den Brandt" van Boom en werd 101 jaar, 2 weken en 1 dag oud.
Bidprentje Celine Peeters

Opmerking: In het bewust bronartikel spreekt men van "Francisca" in plaats van Celine als voornaam. Doch alle referenties kloppen met wat neergeschreven staat op het bidprentje en rouwbrief.Bronnen:
Bidprentje en rouwbrief, verzameling Leondyme
Krantenartikel met referentie J.B. en voor de krantenfoto: Eddy van Ranst

Mailen kan steeds naar: noel.de.mey@telenet.be

Een reactie posten