Pagina's

woensdag 20 mei 2015

De honderdjarige Maria Remeysen 1888-1989

Maria Remeysen 1888-1989
Maria Remeysen
1888-1989
Maria Remeysen, werd op 19 juli 1888 in het Nederlandse
Baarle-Nassau geboren. Zij, trad in het huwelijk met de uit Turnhout afkomstige spoorwegarbeider Joseph Zegers. Daardoor verwierf Maria de Belgische nationaliteit.

Artikel over de honderdjarige Maria Remeysen 1888-1989. Bron onbekend
Kopijtekst met onbekende referenties
 m.b.t. Maria Remeysen
Gedurende de Eerste Wereldoorlog verhuisde het gezin van het ene naar het andere land, waar vader Zegers er achtereenvolgens werkzaam was in Engeland en nadien in Frankrijk.

Ondertussen waren er reeds drie kinderen geboren. Na de oorlog vestigden het gezin Zegers-Remeysen zich eerst in Baarle-Hertog en vervolgens in Turnhout. Het gezin breidde verder uit met nog twee kinderen.

Luttele weken nadat haar man 70 jaar oud geworden was, overleed hij op 16 januari 1957. Maria verhuisde naar Ekeren, om er in de buurt van haar jongste dochter Anna te wonen. Maria's gezondheid echter begon haar parten te spelen en haar andere dochter Maria haalde haar moeder naar Beerse, waar zij op 78-jarige leeftijd in het O.-L.-Vrouw-rusthuis terechtkwam. Na haar galoperatie bleken alle ongemakken van de baan.
Bidprentje Maria Remeysen

Toen Maria haar honderdste verjaardag vierde, waren haar vier oudste kinderen: Jan, Jeanne, Maria en Emiel (+Anna), samen met de veertien klein-en zeventien achterkleinkinderen erbij.

Rouwbrief Maria Remeysen
Burgemeester August Adriaensen kwam zijn oudste inwoner feliciteren et de nodige geschenken en een handgetekende foto van het koningspaar. Bovendien was het veertien jaar geleden (Catharina De Houwer 1874-1975), dat Beerse nog een honderdjarige had mogen vieren.

Maria, overleed er op 17 maart 1989 te Beerse en werd 100 jaar, 7 maanden, 3 weken en 5 dagen oud.Bronnen: Bidprentje, foto, rouwbrief en tekst (bron onbekend), verzameling Leondyme

Mailen kan steeds naar: noel.de.mey@telenet.be

Homepage
Een reactie posten