Pagina's

dinsdag 19 mei 2015

De honderdjarige Anna Aerts 1897-2000

Anna Aerts (1897-2000), gevierd als  honderdjarige. Krant van 18-08-1997
Anna Aerts, gevierd als
honderdjarige
Anna Aerts, werd als tweede oudste in een gezin van zeven kinderen op 16 augustus 1897 te Meerhout geboren. Zij, trad in het huwelijk met beroepsmilitair Victor Breugelmans, die in 1978 overleed.

Anna Aerts ontvangt de  vele felicitaties w.o. deze van  directeur Josephine Wynen. Krant van 20 augustus 1997
Anna Aerts ontvangt de vele
felicitaties w.o. deze van
directeur Josephine Wynen
Anna, die als naaister werkzaam was, werd immers niet van ziektes en gezondheidsproblemen gespaard. In 1932 lag Anna gedurende drie volle jaren in bed ten gevolge van een onverklaarbare ziekte. Vervolgens werd Anna 27 maal in een kliniek opgenomen voor de één of andere kwaal. Toch overwon zij steeds deze ongemakken.

Anna, die lange tijd bij haar dochter Juliette had ingewoond en er van goede zorgen kon genieten, nam in 1990 haar intrek in het Woon-en Zorgcentrum "Ter Vest" van Balen.

Anna Aerts, gevierd als 101-jarige
Anna Aerts, gevierd als
101-jarige
In aanloop van haar honderdste verjaardag was Anna nog helder van geheugen en beschikte zij zelf over een ijzersterke gezondheid. Ze genoot van volle teugen, die haar te beurt viel, bij haar viering.

Anna Aerts op 102-jarige leeftijd met burgemeester Mathieu Bierkens
Anna Aerts op 102-jarige
leeftijd met burgemeester
Mathieu Bierkens
Burgemeester Mathieu Bierkens, kwam zijn beroemde dorpsoudste met de nodige geschenken feliciteren met daarbij de gelukwensen van koningin Paola en koning Albert II. Directeur Josephine Wynen voegde er nog aan toe: "...dat honderd jaar worden, een luxe is".

Na een valpartij in het zorgcentrum, begon Anna meer en meer problemen te krijgen. Toch kon zij nog tweemaal plaatsnemen op de eeuwentroon.

Anna, overleed er in het voornoemd rusthuis op 5 februari 2000 en werd 102 jaar, 5 maanden, 2 weken en 6 dagen oud.Bidprentje
Bidprentje Anna Aerts
Bronnen: 
G.I. (krantenfoto)
Bert De Deken (krantenfoto)
Peter Vanderveken (krantenfoto)

Bidprentje en krantenartikels, verzameling Leondyme
Twee krantenartikels op datum van 18 en 20 augustus 1997
Krantenartikels met onbekende referentie

Mailen kan steeds naar: noel.de.mey@telenet.be

HomepageEen reactie posten